dissabte, 31 de maig del 2014

Grans Vins: Cigalus

Sant Cugat del Vallès

Avui tastem el vi negre de la col·lecció de vins de tractament Biodinamic del viticultor Gerard Bertrand. Es tracta d'un vi molt expressiu elaborat amb cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, syrah, garnatxa, carinyena i caladoc. La viticultura biodinàmica podriem definirla com un pas mes dins dels processos de la viticultura ecològica. En aquest cas es posa en valor el respecte cap a l'influència de l'energia de la terra i el sól i es tenen en compte l'influència dels astres i les presions que hi exerceixen.
És tracta sens dubte d'un vi amb una marcada personalitat, expressiu i dinàmic, amb notes torrades, de fruita madura, gairebé confitada, amb notes de terra, hummus i tòfona.
En boca es ample i dens pero amb una acidesa molt refrescant. Preveiem una gran evolució en el temps.

Ferran Casellas
Wine Palace Sant Cugat

dissabte, 24 de maig del 2014

Vi de Llegenda: SCHLOSS SCHÖNBORN MARCOBRUNN

Sant Cugat del Vallès

Es tracta d'un celler mític de la regió de Rheingau al sud d'Alemanya.  En aquest cas, el Marcobrunn és un vi peculiar per la seva elaboració si tenim en compte que fermenta en tonel de roure i posteriorment envelleix fins a 1 any  dins dels mateixos tonels. Aquest aspecte ajuda a provocar una lleugera oxidació que desencadena una degradació protèica que desarrolla aromes més complexos i profunds en el vi. D'aquesta manera apareixen notes de mineralitat, tófona, gas o palla. A aquests aromes s'hi afegeixen els primaris del propi raïm, en aquest cas les notes de meló madur, codony i lleugeres notes cítriques i d'herbes aromàtiques. Aquestes notes tan caracteristiques del Riesling no sempre apareixen de forma tant evident i es que el fet d'utilitzar raïm procedent de vinyes velles de baix rendiment i gran concentració asseguren la seva presència. Cal destacar també un factor clau com és el clima, molt més fred que en zones mediterranees on els vins de Riesling són poc expressius, per contra de la lenta maduració del raïm en zones fredes on es desenvolupen molts més aromes dins del propi raïm fent així molt més clars aquests trets peculiars de la varietat.

dijous, 22 de maig del 2014

ESCULL UN VI I PREN-T'EL

BISTROT WINE PALACE SANT CUGAT

Bistrot obert tots els dies de la setmana de 11h. a 20.30h. i dissabte de 10h. a 14h. i 17h. a 21h.
Poden prendre qualsevol vi de la botiga a PVP de botiga + 2€ per pesona pel servei. Per menjar tenim formatges, embotits, conserves i snacks gourmet.

A més, els dissabtes obrim un "gran vi" i es pot gaudir per copes a un preu molt atractiu.

Els propers vins que obrirem son:

24 de maig


SCHLOSS SCHÖNBORN MARCOBRUNN 

La maxima expressió d'un dels millors raïms del món, el Riesling. Procedent de vinyes velles a la regió de Rheingau (Alemania). Tastarem un vi fermentat i madurat en tonel de roure durant tot un any, temps necessari per modular i arrodonir un vi exuberant.

No perdis l'oportunitat de tasatar-lo per tan sols 5€!!

1 de juny 
CIGALUS (VIN DU PAYS D'OC) 

Procedent de vinyes velles del bressol del vi a Europa, al Sud de França, i elaborat a partir de raïm procedents de viticultura Biodinàmica que tracta amb respecte la terra on vivim.

Vi complexe, llarg, profund i sorprenent.

S'ha de tastar!  Preu de la copa 5€