dijous, 28 de juliol del 2011

Visita a Marco Abella, Porrera, Priorat.

Hola a tots!!

Celler Marco Abella
Com van les vacances???

Nosaltres no parem, i de fet, hem aprofitat el bon temps per escapar-nos fins al Priorat.

Un dels nous cellers recentment incorporats a les botigues Wine Palace és Marco Abella. Per nosaltres és tot un honor poder ser el punt de difusió escollit per el celler al nostre país.


Gaudeix del video on s'expliquen conceptes tant interessants com el de la Biodinàmica, o el dels "Vins de Vila", entre altres.

Primera Part


Segona Part


Els vins que podem gaudir d'aquest celler a dia de avui són:


Ólbia 2008
Vi blanc elaborat nomès en anys exepcionals i amb una producció que volta les 800 ampolles al any. És, basicament, Macabeu de vinyes velles, amb pinzellades de Garnatxa blanca i Pedro Ximenes. Fermentat en botà i amb posterior criança.
És un vi d'una gran personalitat, amb marcades notes d'hidrocarburs, tòfona negra, que es combinen amb poma madura i lleugers torrats i grafits. La bota molt ben integrada tant en nas com en boca li aporta profunditat.
Al paladar és fresc, amb textura greixosa, de llevat, amb molt bon equilibri. Un vi exepcional.


Mas Mallola - Porrera 2007 -  El vi de "Vila" del Celler.
Carinyena i Garnatxa amb alguna bota de Shira i de Cabernet Sauvignon. Provenen de les finques del Perer i la Mina, i progressivament, també, de les vinyes joves de Massos d'en Ferran.

Tant la Carinyena com, especialment, la garnatxa d'aquestes vinyes, donen vins que maduren força ràpid, segurament per el fet d'utilitzar algunes de les vinyes més velles del celler, que adquireixen molt bona complexitat ja durant el primer any en bota. És per aixó, que aquest vi es mostra amable ja amb 3 anyets i escaitx. En nas és complexe, amb notes de pell de taronja confitada, espécies dolces i un fons de fonoll i herbes aromàtiques. La bota es trova completament integr
ada en el vi aportant complexitat.
En boca és delicat i agradable, amb una acidesa ben refrescant característica dels vins de Porrera.  


Clos Abella 2005 - El vi de Finca. La Mallola.
Malgrat venir d'una vinya d'entre 6 i 12 anys, la Mallola, s'obtè un most d'una gran concentració, especialment en les vinyes de mes de 8 anys.
El vi es golòs, amb molta fruita, cireres confitades, balsàmics i espècies. És un vi molt més salvatge, i és per això, que en David i l'Olivia no el treuen al mercat fins que es trova ben madur. Actualment, el 2005, ja comença a tranquilitzar-se, mostrant-se encara una mica nerviòs però molt agradable en boca. Es fresc al mateix temps que madur.
La joia de la corona que se'ns dubte et transportarà al Priorat amb els ulls clucs.


Per acabar, ja us podem avançar, que si no hi ha cap contratemps d'última hora, desprès de l'estiu ja podrem gaudir del nou vi del celler: el Loidana.
Un vi sorgit de l'inquietut d'oferir-nos una visió més facil d'un Priorat. Un vi més evident, senzill, viu i alegre per a gaudir de manera desenfadada. 




Com ja sabeu, aquest blog no s'ha fet amb l'intenció nomès de publicar, sino que esperem les vostres opinions i experiències.


Fins aviat!!


Salut i Vi!!
Ferran

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada